[ X ]
[ X ]
Important1 Octombrie 2020 06:30

Ex-Premierul Ion Sturza a mai vândut o afacere: „Trebuie să știi să-ți dai „copilul” de acasă la timpul potrivit”

Omul de afaceri Ion Sturza, ex-Premierul Republicii Moldova, de-a lungul anilor a fondat și a vândut mai multe afaceri, iar ieri s-a mai „despărțit” de un proiect de-al său, informează TRIBUNA.

„Nu mă căsătoresc cu… afacerile. Afacerile sunt doar afaceri și nimic mai mult. Bărbatul trebuie să aibă o profesie, o ocupație. Antreprenoriatul este o profesie, deși recunosc, așa cum pentru a cânta ai nevoie de voce, în afaceri ai nevoie de vocație.  Unui bărbat îi stă bine dimineața – după gimnastică, bărbierit și micul dejun – să iasă la „vânat”. Un instinct natural de a satisface nevoile familiei. Nu te îndrăgostești de „vânat”. Deși… Am fondat și vândut cred că zeci de afaceri, unele mai mici, altele mai mari. Oportunist și în multe domenii. Dar nu am fost îndrăgostit de ele și nu le-am făcut de dragul de a le lasă cuiva moștenire. Cu excepția uneia – Liberty Technology Park de la Cluj. Astăzi îmi iau rămas bun și de la ea…”, a comunicat omul de afaceri, pe o rețea de socializare.

Sturza a spus că, tranzacția de vânzare către un fond mare de imobiliare și o prestigioasă universitate americană s-a finalizat. „Noi am asistat perioada de tranziție care s-a încheiat cu aprobarea de către autorități a Planului urbanistic, care prevede o splendidă dezvoltare în anii viitori, după o investiție de cel puțin 60 milioane de euro. Liberty a fost născut dintr-o viziune curajoasă (o spun fără modestie) de a construit un ecosistem IT la Cluj, identic cu cele mai bune practici, în plină criză, după 2009, fără clienți, într-un oraș bântuit de incertitudine. Mi-a plăcut atmosfera, mii de angajați tineri din era digitală. Localnicii au poreclit Liberty măgulitor – „inima digitală a Transilvaniei””, a menționat el.

Fostul Premier a spus și de ce vândut-o. „Pentru că trebuie să știi să-ți dai „copilul” de acasă la timpul potrivit. Să-l dai cuiva care ar putea să-l dezvolte mai departe”, a precizat businessmanul stabilit cu traiul în România.

TRIBUNA precizează: Ion Sturza a semnat, în septembrie 2019, vânzarea Liberty Technology Park, de 46.000 m.p., din Cluj-Napoca, către americanii de la White Star Real Estate şi un fond de investiţii al unei universităţi din SUA – anunța atunci Economica.net. Potrivit surselor din presa de peste Prut, tranzacția s-ar fi ridicat la circa 40 de milioane de euro.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...