[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Septembrie 2020 06:00

Declarație, în contextul prezidențialelor: Dacă se confirmă informațiile, acest lucru poate fi considerat un amestec grosolan în politica internă a statului

„Consultantul politic român, Cristian Hrițuc afirmă că, „istoricul ultimilor ani arată că nu poți să îl învingi pe Dodon cu o opoziție dezbinată” și că, „reprezentanții partenerilor de dezvoltare, care umblă toată ziua prin Chișinău, încercând să facă lobby pentru susținerea Maiei Sandu, ar fi bine să înțeleagă că ei trebuie să facă o „mediere”, o armonizare a intereselor tuturor liderilor. Nu poți să îi trimiți pe aceștia forțat să susțină un om care nu pune nimic pe masă”. Cristian Hrițuc confirmă, cu subiect și predicat, ceea ce se știa de mai multă vreme – Maia Sandu beneficiază de sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, mai precis al ambasadorilor țărilor membre a Uniunii Europene acreditate la Chișinău”. Despre aceasta scrie jurnalistul Victor Nichituș, pe blogul său, informează TRIBUNA.

El spune că „era clar că va fi așa, mai ales după mesajul, în limba română, al președintelui Partidului Popular European, Donald Tusk, în care acesta anunța susținerea pentru candidatul Maia Sandu”, dar și că – „dacă afirmațiile lui Hrițuc, potrivit cărora ambasadorii străini fac lobby, îi forțează pe liderii partidelor pro-europene moldovenești să o susțină necondiționat pe Maia Sandu, se confirmă și din alte surse, atunci acest lucru poate fi considerat un amestec grosolan în politica internă a statului moldovean. Nu că acest amestec ar fi pentru prima dată, inedită e lipsa de menajamente a acestora”.

Totodată, Nichituș constată că „Maia Sandu a făcut turul televiziunilor pro-europene” și „a avut mesaje dedicate electoratului pensionar și a adoptat o ținută mai masculinizantă”. „Toate acestea sunt semne ale faptului că că viteza cu care se colectează listele de subscripție în teritoriu este una scăzută. Surse din interiorul PAS, din provincie, mi-au confirmat că în cel puțin două raioane din nordul Republicii Moldova nu s-a reușit colectarea obligatorie a minimum 600 de semnături în lista de subscripție. Maia Sandu nu a adunat numărul necesar de semnături, acesta este principalul motiv pentru care nu a depus documentele la Comisia Electorală Centrală”, a conchis jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...