[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important21 Septembrie 2020 15:00

Constatare: Săptămâna trecută mai mulți indicatori epidemiologici au atins noi valori anti-record. Moldova s-a plasat pe locul patru în Europa

„În săptămâna 14-20 septembrie curent mai mulți indicatori epidemiologici au atins noi valori anti-record. Astfel, numărul săptămânal de îmbolnăviri cu COVID-19 a depășit cifra de 3500 de cazuri și au fost înregistrate noi niveluri record de cazuri zilnice depistate – 688 și de decese săptămânale – 80”. Concluzia a fost făcută de Asociația ADEPT, informează TRIBUNA.

Potrivit sursei citate, bilanțul total al persoanelor infectate de COVID-19 s-a ridicat la peste 46 de mii, iar cel al deceselor la peste 1200.

„Explozia de noi cazuri a avut loc pe fundalul unei scăderi de 2.1% a numărului de teste săptămânale. Aceasta a dus la o majorare cu 3.6% a ratei testelor pozitive, care a ajuns la valoarea medie de 25%.

Numărul ridicat de infectări a determinat un nou salt și la capitolul incidenței îmbolnăvirilor la 100 000 de locuitori pentru ultimele 7 zile, cu 104 de cazuri, după cele 91 săptămâna anterioară. În rezultatul acestei dinamici, Moldova s-a plasat pe locul patru în Europa, după state ca Andorra, Muntenegru și Spania”, se spune în analiză.

În această săptămână raionul Basarabeasca a surclasat mun. Chișinău în clasamentul unităților administrativ-teritoriale cu cea mai înaltă incidență pe țară, care a ajuns pe a doua poziție, fiind urmat la o distanță considerabilă de raionul Ialoveni – mai comunică ADEPT.

Totodată, sursa precizează că, din numărul total de îmbolnăviri săptămânale – 29 au fost de import, în creștere comparativ cu săptămâna anterioară, când au fost înregistrate doar 17 cazuri. Toate cazurile de import au provenit din nouă state, dintre care doar două clasificate drept zonă roșie, restul fiind state din zona verde.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...