[ X ]
Breaking news18 Septembrie 2020 14:00

Președintele Dodon: Dacă vrea cineva să iasă din acest Guvern, nu are decât să o facă!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon dă asigurări că, coaliția de guvernare între PSRM și PDM există, informează TRIBUNA.

„Este un acord de coaliție, care a fost semnat în luna martie. Da, atunci ponderea în această coaliție era diferită. Acum PDM are de două ori mai puțini deputați. Nu cred că vom face careva schimbări în acest acord de coaliție în timpul apropiat. Noi, PSRM, suntem parteneri credibili, onești, chiar dacă unii ne provoacă și își doresc reconfigurări. Și chiar dacă au dreptate în acest sens. Această coaliție nu are 51 de voturi, cu toate că avea peste 60. De la PSRM nu a plecat niciun deputat. De aceea, aceste subiecte se discută în interiorul coaliției și se iau decizii în interiorul ei. Până la această etapă, eu nu văd permise pentru a fi finalizată această colaborare. Eu cred că ea trebuie menținută, trebuie să asigurăm stabilitate guvernării pe următoarea perioadă, pentru că suntem într-o perioadă dificilă. Avem COVID, secetă, mai punem deasupra criza politică și o să avem probleme”, a spus Dodon, în cadrul ediției speciale „Președintele răspunde”.

Totodată, Igor Dodon a mai spus că, după alegerile prezidențiale urmează să ia o decizie. „Poziția mea rămâne aceeași – Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să mergem la anticipate, dar decizia o luăm imediat după ce finalizăm campania electorală. Să nu se acumuleze toate odată. Avem nevoie de un Guvern funcțional, care are toate atribuțiile. De un Guvern responsabil, dar noi suntem responsabili, trebuie să menținem stabilitatea pe următoarea perioadă. Dacă vrea cineva să iasă din acest Guvern, mă refer la PD, nu are decât să o facă! Eu sunt ferm convins că Guvernul acesta va continua activitatea ca și Guvern minoritar, se vor găsi suficiente voturi pentru a susține inițiativele lui”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...