[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv18 Septembrie 2020 16:00

Dezvăluirile Marinei Tauber – a fost colegă de clasă cu liderul partidului din care face parte, iar învățătoarea care a marcat-o îi e colegă în Parlament!

Marina Tauber, secretarul fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor”, și-a amintit de anii de școală, dezvăluind, pentru TRIBUNA, mai  multe detalii despre experiența sa:

Când am mers la școală prima dată… aveam șapte anișori. Era o perioadă foarte frumoasă, lipsită de griji, marcată de multe-multe așteptări și speranțe.

Cea mai frumoasă amintire din anii de școală este…toți anii de școală sunt o amintire frumoasă și deosebită. Ori de câte ori îmi amintesc de această perioadă din viața mea, îmi apare zâmbetul pe față și mă copleșește sentimentul de bucurie! Dar dacă ar fi să aleg ceva mai deosebit și special dintre toți acești ani, cred că aș pune pe prim plan seara balului de absolvire… 🙂

Cel mai greu în acea vreme era… nu-mi amintesc de greutăți și dificultăți. Un pic mai dificil, probabil, mi-a fost atunci când trăiam în Germania, unde făceam tenis de câmp profesionist, dar îmi continuam, totodată, studiile în Chișinău.

Pe atunci încă nu era atât de mult dezvoltat sistemul de învățământ la distanță, adică  fără frecvență, așa  că învățăm  singură din manualele pe care mi le aducea Mama în Germania.

Veneam de două ori pe an în Chișinău și, alături cu toți colegii de clasă, susțineam toate examene și lucrările de control. Era un challenge și o experiență de viața, pentru că din copilărie eram deprinsă  să fiu perfecționistă, reușind și în acea perioadă să fiu eminentă. Mereu îmi plăcea să fiu cea mai bună!

Obiectul meu preferat – a fost limba engleză. Am fost pasionată întotdeauna de limbile străine. Învățătoarea care m-a marcat profund e fosta directoare a școlii, care, peste ani, mi-a devenit colegă de partid și de fracțiune parlamentară – doamna Reghina Vladimirovna Apostolova! De la ea am luat cele mai prețioase lecții, inclusiv cele de viața. Și astăzi, doamna Apostolova continua să ne îndrume, dar deja în alt format și la un alt nivel! A avut și are simțul corectitudinii și este foarte înțelegătoare.

Evident că nu pot să nu amintesc și de prima mea învățătoare, de diriginta clasei noastre – Ludmila Vasilievna Avacova. Anume ei îi datorez dragostea pe care mi-a insuflat-o față de învățătură și școală în general. Îmi amintesc cu drag și cu emoții de învățătoarea noastră de limba engleză, Ludmila Mihailovna Bezrodnaia. Nu am făcut vreodată ore suplimentare de limba engleză, dar Ludmila Mihailovna ne-a predat obiectul la un așa nivel, încât atunci când am venit în Germania, până a învață germană, eram întrebată de toți, chiar și de către antrenorul meu din SUA, de unde cunosc limba engleză la perfecție.

Profitând de ocazie, vreau să le mulțumesc din suflet tuturor învățătorilor mei, dar și administrațiilor liceelor unde am avut onoarea să învăț: Liceul „A.S. Pușkin”, unde am făcut primii ani de școală, și Liceul „Logica”, unde am fost într-o clasă cu Liderul nostru de Partid, Ilan Mironovici.

Școala m-a învățat… să fiu bine organizată și disciplinată. Anume școala a dezvoltat și accentuat în mine caracterul moștenit de la părinți de a fi perfecționistă.

Anii de școală sau cei de studenție? Desigur, de școală… 🙂 În anii de studenție deja am început să lucrez, așa că am avut mai puțin timp să savurez și să mă bucur de toate momentele speciale pe care le oferă anii de studenție. Practic, tot timpul combinam lucrul cu așa zisele studii fără frecvența. Le sunt foarte recunoscătoare tuturor profesorilor universitari și de la academiile pe care le-am absolvit.

Dacă aș da timpul înapoi – în anii de școală sau de studenție, aș…schimba unele decizii despre care nu vreau să vorbesc pentru că e ceva foarte personal… 🙂

Sfatul meu pentru cei care sunt elevi și studenți în această perioadă este… dezvoltați în voi spiritul competitivității. Fiți cei mai buni, dragi elevi și studenți! Este perioada cea mai potrivită că să absorbiți cât mai multe cunoștințe și experiențe din școli și universități. Profitați de experiența și cunoștințele pe care vi le transmit profesorii voștri. Vă asigur că toate acestea vă vor prinde bine în etapele viitoare ale vieții.

Da, și găsiți timp pentru a vă bucura din plin de anii de școală și studenție, deoarece o asemenea perioadă – cea mai frumoasă și plăcută –  nu veți mai avea în viață”.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...