[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv16 Septembrie 2020 06:00

Pretendenții la fotoliul de Președinte și-au pus „soarta” în mâinile acestor persoane! Doi dintre ei, însă, au decis să nu mizeze pe altcineva!

Înainte de a deveni concurent electoral, candidatul desemnat la funcția de Președinte al RM este susținut de un grup de inițiativă, care colectează semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursă. În acest sens, TRIBUNA vă prezintă cine e „mâna dreaptă” a fiecărui pretendent la fotoliul prezidențial în acest proces.

Candidatul PLDM, Tudor Deliu îl are în calitate de conducător al grupului de inițiativă pe Sergiu Suharenco, candidatul PN, Renato Usatîi – pe Mihail Bușuleac, candidatul Platformei DA, Andrei Năstase – pe Dinu Plângău, candidatul PAS, Maia Sandu – pe Igor Grosu, candidatul „Pro Moldova”, Andrian Candu – pe Serghei Sîrbu, candidatul PUN, Octavian Țîcu – pe Octavian Crestin, candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă – Ion Cebanu, iar candidatul POM, Serghei Toma – pe Alexandru Donică.

La rândul său, candidatul independent Constantin Oboroc a ales în această calitate pe Dina Diaconu, candidatul independent, Igor Dodon – pe Vlad Bătrâncea, iar candidatul independent, Alexandr Kalinin – pe Iurie Tocari.

Doi candidați la funcția de Președinte au ales să fie chiar ei conducători ai grupurilor de inițiativă. Este vorba despre candidatul PȘ, Violeta Ivanov, și candidatul independent, Ion Costaș.

TRIBUNA precizează: Pentru ca un candidat să fie înregistrat în cursa prezidențială, grupul de inițiativă trebuie să adune minim 15 mii – maxim 25 de mii de semnături valabile.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...