[ X ]
[ X ]
Important16 Septembrie 2020 14:00

Analist politic: Avem câteva elemente noi ce determină pasivitatea campaniei pentru alegerile prezidențiale

„E adevărat, e o campanie mai anemică decât altele. Pe de o parte – acest lucru se explică prin pandemia pe care o avem, pe de altă parte – totuși, luptele politice prea frecvente și pauzele mult prea scurte își spun și ele cuvântul – își epuizează oamenii și potențialul”. Declarația a fost făcută de analistul politic Igor Volnițchi, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, informează TRIBUNA.

În context, expertul a spus că „avem câteva elemente noi ce determină această  pasivitate a campaniei, anumite poziționări în pre-electorală”. „Vedem decizii de principiu ale Președintelui Dodon, care dă tonul acestei campanii – spre exemplu, prezența pe billboard-uri, publicitatea la posturile TV. Vedem că tonul dat e preluat și de alții, Andrian Candu formulează aceleași mesaje… Dispare și intriga legată de dezbaterile electorale, avem acea decizie a CEC”, a explicat el.

Igor Volnițchi a menționat că, într-un fel avem și pandemia, dar și tonul dat de unii politicieni, precizând că e vorba de o „campanie pasivă” sau de o „acalmie preelectorală”.

Totodată, analistul politic a spus că, în această situație, câștigă cei care nu au probleme de notorietate, cei mai cunoscuți politicieni. „Ei nu au nevoie de campanie electorală pentru a se face cunoscuți – Igor Dodon, Maia Sandu. Parțial cunoscuți – Andrei Năstase, Renato Usatîi. Ei mai au segmente electorale unde mai pot penetra, spre deosebire de Igor Dodon și Maia Sandu”, a precizat Volnițchi.

Potrivit spuselor sale, au de pierdut cei care sunt mai puțin cunoscuți publicului larg.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...