[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news15 Septembrie 2020 17:00

Deputat: „După revenirea parlamentarilor din vacanță, toată lumea se aștepta să se schimbe ceva spre bine, dar...”

Deputatul Chiril Motpan afirmă că, după revenirea parlamentarilor din vacanță, toată lumea se aștepta să se schimbe ceva spre bine, informează TRIBUNA.

„Dar… Singura schimbare pe care o văd este că majoritatea parlamentară nu mai face demult nicio încercare să-și ascundă disprețul față de cetățeni și față de colegii din opoziție. Cum, de altfel, nu prea face nici Igor Dodon. Sunt din ce în ce mai nerăbdători și enervați, pentru că se tem că, dacă i-am opri, nu și-ar putea realiza planurile. Au intrat, după toate aparențele, în plină campanie electorală. Și chibzuiesc din puțurile străfunde ale gândirii lor, cum se zice, despre cum să facă și cum să dreagă să se finanțeze doar pe ei și pe ai lor, nu și Platforma sau inițiativele neutre. Așa că, de exemplu, când a fost rectificat bugetul de stat, nu au alocat niciun bănuț localităților cu primari ai Platformei. Am prezentat eu însumi amendamente vizând 13 localități: reparația acoperișului pentru unele școli, renovarea blocului sanitar în grădinițe, repararea unor drumuri etc. Dar nu, rectificările la buget au însemnat că banii vor fi distribuiți doar localităților cu primari de la PSRM și PD! Unora le-au revenit milioane, altora niciun bănuț. A fost revotat și un proiect de lege care includea un amendament al Platformei privind acordarea gratuită a poliței de asigurare tuturor veteranilor războiului de la Nistru, încadrați în câmpul muncii. Suma necesară e cam de 35 milioane de lei, exact cât bugetul prevăzut pentru Dodon și președinția sa. Dar, evident, majoritatea parlamentară preferă ca banii să se ducă la ei, nu la cei care și-au vărsat sângele pentru țară”, a scris deputatul, pe o rețea de socializare.

El a spus că are așa o presimțire că lucrurile vor continua în același ritm și săptămâna asta.

„Nicio reacție la cazul condamnării în secret a lui Vasile Botnari, pentru a ascunde detaliile expulzării profesorilor turci, stabilind astfel un precedent periculos pentru mușamalizarea cazurilor de răsunet. Demnitari nervoși și repeziți, care nu vor face altceva decât declarații despre cum „opoziția iresponsabilă” îi împiedică să muncească. Și dispreț, doar dispreț pentru nevoile cetățenilor. O să vedem dacă tot așa o să fie. Dacă cei care își asumă titulatura de „oameni de stat” vor demonstra în continuare că sunt „oameni de nimic” sau dacă o să se schimbe ceva.  Prietenii Platformei Demnitate și Adevăr știu că lucrurile bune încep cu DA și Andrei Năstase, care a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale. Dar noi mai știm că se poate schimba ceva doar dacă cetățenii își vor exprima public doleanțele și opiniile, fără teamă și fără menajamente, și dacă vor taxa dur orice derapaj al puterii. O pot face pe 1 noiembrie!”, a conchis Moțpan.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...