[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Septembrie 2020 10:00

Fabrica de Sticlă din Chişinău ar putea avea un nou proprietar în curând? Vezi răspunsul directorului!

Directorul Fabricii de Sticlă din Chişinău, Pavel Perju a fost întrebat „dacă în curând, instituția ar putea avea un nou proprietar, având în vedere că statul are intenţia să o privatizeze?”, informează TRIBUNA.

Procesul de privatizare ţine de competenţa exclusivă a organelor abilitate ale statului. Treaba noastră – a managementului Fabricii şi a colectivului – este să muncim astfel încât întreprinderea să activeze în continuare, îmbunătăţindu-şi continuu indicatorii. Experienţa din aceşti ani ne permite ca foarte bine să evaluăm riscurile şi să pregătim din timp strategiile pentru a menţine fabrica în lucru, pentru a ocupa noi pieţe. Că va fi de stat, că va fi privată – este foarte important ca Fabrica de Sticlă să rămână în continuare o întreprindere cu aceeași activitate, de referinţă pentru economia naţională, să aducă plusvaloare, să asigure noi impozite la bugetul de stat şi locuri de muncă plătite la un nivel corespunzător angajaţilor săi”, a răspuns Pavel Perju, într-un interviu pentru curentul.md.

Totodată, fiind întrebat dacă sunt necesare investiţii la Fabrică, Pavel Perju a răspuns: „evident”.

În primul rând, pentru că noile tehnologii impun şi noi investiţii. Mai ales acum când apar perspective în plan regional. În al doilea rând, pentru că a trecut deja ceva timp de când s-a investit în utilajul de la Fabrică. Dar, continuând gândul de mai devreme, deja rămâne să vedem cine va face aceste investiţii”, a conchis Perju.

Cristina Pendea 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...