[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 August 2020 12:00

Indignarea unei foste ministre a Sănătății: Doar 30% au primit indemnizația. Cu restul personalului medical, care s-a îmbolnăvit de COVID, cum rămâne?

Deputata din grupul parlamentar „Pro Moldova”, Ruxanda Glavan, ex-ministră a Sănătății, susține că din 3459 de angajați din sistemul de sănătate infectați cu COVID-19 doar 1061, adică doar 30%(‼️), au primit indemnizația unică de 16 mii de lei, iar alții 550 urmează să o primească, doar că nu este clar când se va întâmpla acest lucru, informează TRIBUNA.

Potrivit ei, aceste cifre i-au fost furnizate urmare a unei interpelări făcute în adresa Ministerului Sănătății.

„Dar cu restul angajaților sistemului de sănătate care s-au îmbolnăvit de Covid, cum rămâne? Analizând în spiritul logicii voastre, stimați guvernanți, ar trebui să înțelegem că ceilalți vor rămâne cu ochii în soare pentru că s-au îmbolnăvit “intenționat” sau „din neglijență”, sau că „nu s-au îmbolnăvit la locul de muncă”? Dar adevărul e altul: în Republica Moldova angajații din sănătate s-au îmbolnăvit din cauza incompetenței voastre. Testarea periodică a cadrelor medicale a rămas doar o declarație! Iar dezamăgirea lor crește zilnic, pe fundalul multor altor inacțiuni, dar și promisiuni de-ale voastre, uitate pe drum. Despre faptul că am cerut informația să fie detaliată și DEPERSONALIZATĂ(!), pe instituții și funcții (medici, asistenți, infirmieri, alt personal), iar ministerul mi-a invocat protecția datelor cu caracter personal, tac și mă minunez în continuare de prostia în care zac unii funcționari. Sejur plăcut!”, a scris Glavan, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...