[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 August 2020 16:00

Deputat al PAS - cu o solicitare către Guvern: Dacă va fi ignorată, vom identifica soluții când vom fi la guvernare

Deputatul Petru Frunze, fost primar, a venit cu un mesaj în atenția Guvernului Republicii Moldova pentru a susține comunitățile locale, informează TRIBUNA.

„O mare parte din primari au scris proiecte investiționale, o parte din ele fiind aprobate pentru finanțare. Cea mai mare problemă semnalizată de primari este contribuția financiară, la unele proiecte este de 50%. Proiectele finanțate în cadrul Programului AIPA necesită o contribuție mare a primăriilor. La un proiect de 2 milioane lei, un milion de lei este contribuția comunității. O parte din primării nu vor avea capacitate financiară să acopere contribuția și vor pierde proiectele la care s-a lucrat mult. Ce motivație vor avea primarii să scrie noi proiecte?”, a scris Frunze, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, o soluție este formarea unui fond național destinat acoperirii parțiale a contribuțiilor din proiectele aprobate pentru finanțare.

„Această practică este funcțională în România și primăriile sunt motivate să aplice la mai multe programe de finanțare. Voi expedia o interpelare către Guvern, dacă va fi ignorată solicitarea primarilor, vom identifica soluții când vom fi la guvernare. Guvernul poate fi aproape de oameni doar dacă sprijină financiar comunitățile locale”, a mai scris deputatul.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...