[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv10 August 2020 07:00

Preferințele în materie de lectură ale celui mai nou lider de partid: Nu îmi închipui viața fără cărți!

Portalul TRIBUNA continuă proiectul „Lecturi pe timp de pandemie”. De această dată vă propunem să cunoașteți preferințele în materie de carte ale Președintelui Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc.

Astfel, fiind întrebat ce rol au cărțile în viața sa, Gheorghe Cavcaliuc a spus că – un rol foarte important.

„Nu îmi închipui viața fără lectură. Ori de câte ori am posibilitate citesc. Dacă este să aleg între 2 activități, una dintre ele fiind cititul, aleg să citesc. Chiar când lucram în poliție fiind conducător de rang înalt am încercat să implantez această dragoste în rândul conducătorilor poliției din toată țara și am implimentat proiectul „Poliția citește” și am invitat la acest eveniment pe scriitoarea Zina Bivol”, a adăugat el.

Referindu-se la ce, cât a reușit să citească încă de la instalarea stării de urgență și până acum, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că – 2 cărți minunate: „Secretele succesului” de Dale Carnegie și „Legile charismei” de Kurt W. Mortensen.

Fiind întrebat ce citește/din ce domeniu, de obicei, dar și ce nu îi place să citească, liderul PACE a spus – psihologie, artă militară, autoinstruire, umanitate, istorii ale oamenilor de succes, însă nu-i place să citească fantastică.

Gheorghe Cavcaliuc a mai spus că, de obicei, citește cărți cumpărate și dăruite.

„Dacă îmi provoacă interes o carte, prefer să o am în biblioteca mea, că de foarte multe ori o carte care mi-a plăcut mult o recitesc”, a punctat el.

Liderul PACE a menționat că are acasă 2 biblioteci, multe cărți. „Am și la birou foarte multe cărți. Cărțile sunt o parte indispensabilă din viața mea”, a adăugat politicianul.

Referindu-se la cartea care l-a marcat/impresionat cel mai mult dintre toate cele pe care le-a citit de-a lungul anilor, a menționat „48 de legi ale puterii” de Robert Greene. „Pentru că îți deschide secrete și laturi pozitive și puternice despre oameni, omenire, dar și laturi rușinoase și josnice despre oameni și omenire”, a mai spus el.

Cât despre cartea preferată, Gheorghe Cavcaliuc a spus – „Sapiens” de Yuval Noah Harari.

În context, fiind întrebat dacă ar fi să scrie o carte, despre ce ar fi, politicianul a afirmat: „Cu siguranță că voi scrie și nu doar una. Probabil unele dintre ele vor avea în titluri unele dintre ideile de mai jos:

1.    Istoria modernă a Republicii Moldova ascunsă de ochii lumii.

2.    Cheile succesului de la un băiat simplu de la țară care a reușit.

3.    Gheorghe Cavcaliuc – omul, mituri, adevăruri, stereotipuri și realizări fără precedent.

4.    Succesul în Republica Moldova nu se iartă.

5.    Trăiri expuse în poezie.

V-am deschis prea multe paranteze despre viitor :)”.

Cartea pe care o are acum pe noptieră/în geantă e „Condamnați la Viață” de Igor Volnițchi.

Fiind întrebat  – carte electronică sau clasică?, Gherghe Cavcaliuc a spus că doar cartea clasică.

În final, fiind rugat să recomande 3 cărți de citit acum, pe timp de pandemie… și nu doar, politicianul a spus: „Recomand cu încredere cărțile descrise mai sus și cele din imagine”.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...