[ X ]
[ X ]
Important19 Iulie 2020 14:00

Omul săptămânii - Alexandru Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA

Această săptămână a fost marcată de înaintarea în Parlament a moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, dată citirii în plen de către șeful fracțiunii Platformei DA – Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului și vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr.

Moțiunea de cenzură a venit din partea Platformei Demnitate și Adevăr, însă a fost semnată și de deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Tot în această săptămână, Alexandru Slusari a menționat că se întâmplă mai rar, dar oamenii îl mai întreabă, dacă în afară de critica guvernării Platforma DA a venit, în perioada pandemiei, cu inițiative legislative concrete. În context, fiind șeful fracțiunii Platformei DA, a prezentat un raport cu proiectele de legi înaintate de fracțiune în ultimele 5 luni. Ele vizează susținerea medicilor, susținerea pensionarilor și părinților, susținerea businessului, susținerea sectorului agroindustrial. Potrivit spuselor sale, în total, timp de un an, deputații fracțiunii au înaintat 85 inițiative legislative.

De asemenea, Alexandru Slusari și-a expus poziția, în această săptămână, referitor la grădinițele închise, cum este posibil de ajutat financiar fermierii care au suferit în urma secetei, dar și la protestul veteranilor.

TRIBUNA precizează: Alexandru Slusari s-a născut pe 11 iulie 1974, în Chișinău. A studiat la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova (1991-1996), ulterior a obținut licență în Drept Civil, în cadrul aceleiași instituții, studiind în perioada 1994-2000. Din 2005 este fondatorul și administratorul Întreprinderii Individuale „Alexandru Slusari”. Din 2010 până în 2017 a fost președinte al „UniAgroProtect”. Începând cu 2013 este fondator și administrator al companiei „Rural-Asig”. Este unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr. În prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicespeaker.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...