[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Iulie 2020 07:00

Declarație: „O coaliție largă ca soluție pentru prevenirea unei crize politice, în toiul pandemiei, nu este cea mai rea soluție”

Politologul Dionis Cenușă afirmă că, o coaliție largă ca soluție pentru prevenirea unei crize politice, cu consecințe necunoscute, în toiul pandemiei, nu este cea mai rea soluție, informează TRIBUNA.

„Eu întrevedeam aceasta abordare de consens, atunci când promovam intens ideea unui „pact politic anti-Covid-19”, care să unească eforturile în jurul luptei contra virusului (ca alternativă la lupta contra dușmanilor politici). PSRM și PDM ar fi de acord. Dar PAS și Platforma DA ar putea avea probleme cu așa construcție, deoarece o „coaliție largă” ar risipi și nulifica tot discursul politic, care până acum a fost cimentat în jurul opoziției față de PSRM și Igor Dodon”, a scris Cenușă, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Cenușă, un scenariu favorabil ar avea nevoie de flexibilitatea PAS și Platforma DA.

„Însă aceasta ar însemna abandonarea luptei politice împotriva unui inamic politic „ideal” – PSRM și Igor Dodon – a căror integritate și orientare geopolitică este ușor reproșabilă. Grație polarizării, politica moldovenească mereu s-a bazat pe poziționarea contra unor dușmani interni sau externi. Competiția ideii rămâne a fi un obiectiv impracticabil în condițiile actuale”, a mai spus Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...