[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Iulie 2020 15:00

Președintele Dodon: „Chiar dacă vor depune moțiune de cenzură și se fac de râs, luni voi semna aceste legi”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că asumarea de răspundere a Guvernului Chicu în Parlament este o victorie, informează TRIBUNA.

Potrivit lui, în eventualitatea depunerii de către opoziție a unei moțiuni de cenzură, el va semna aceste legi, astfel ca banii să fie alocați în zilele imediat următoare.

„Acum opoziția are de ales: recunoaște că Guvernul Chicu și președintele țării au avut dreptate cu aceste proiecte, pe care le-au blocat 7 zile sau blochează aceste legi prin depunerea unei moțiuni de cenzură până luni, 13 iulie. Chiar dacă vor depune moțiune de cenzură și se fac de râs, luni voi semna aceste legi, pentru ca banii să ajungă la cetățeni”, a spus Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului a precizat că, Guvernul va veni cu o rectificare suplimentară la buget, ce prevede acordarea unui ajutor financiar sinistraților din cauza inundațiilor și secetei.

„Legile pentru care și-a asumat Guvernul Chicu răspunderea prevăd majorarea de salarii pentru medici, ajutor de 700 de lei pentru pensionari, alocații suplimentare pentru agricultură, educație și mediul de afaceri”, a mai adăugat Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...