[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Iulie 2020 10:00

Andrei Năstase: Să fie clar, nu de circ electoral avem nevoie, de muncă în interesul cetățeanului și al țării

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase susține că, „șmecherii timpului au decis să ne furnizeze zilnic circ și borta la covrig”, informează TRIBUNA.

„Apelează fără pic de soveste și simț omenesc la interpretări de constituție, asumări de răspundere inoportune, pe concursuri, pe acte neconstituționale, fac nefuncționale și blochează activitatea normală, constituțională a instituțiilor statului, inclusiv a forului legislativ suprem. Și toate astea doar de dragul calculelor electorale. În loc să facă oamenilor dreptate cu adevărat, să le dea locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii, subvenții, pâine, la urma urmei, șmecherii timpului își croiesc trambuline și teme electorale pentru sine sau pentru stăpân. Așa făcea Plahotniuc, așa fac și ei, unșii sondajelor scoase din pix. Creează titluri pentru presă, își strigă unii altora numele, fac colb și zgomot, în dosul cărora nu e nimic altceva decât circ electoral”, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Andrei Năstase a amintit că, la 1 iulie, Executivul și-a angajat răspunderea asupra a patru proiecte: pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr.172/2019 și cu privire la modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

„Și din nou circ, circ și borta la covrig pentru oameni. Platforma DA a avut, are și va avea în centrul activităților, luptei și muncii sale interesul cetățeanului. Deblocarea activităţii parlamentului și a tuturor instituțiilor statului este parte a priorităților noastre.

Guvernanți:

– Renunțați la achitarea celor 71 mln. de lei pentru capitalul social al ÎS Arena Națională.

– Reduceți cheltuielile pentru Președinție, Cancelaria de Stat și SPPS cu 60 mln. lei.

– Alocați sprijin bugetar pentru programul de subvenționare a dobânzilor bancare doar pentru întreprinderile, care realmente, dar realmente au suferit de pe urma restricțiilor pandemice, ceea ce ar permite economisirea a 260 mln. de lei.

– Majorați salariile personalului din domeniul sănătății imediat, începând cu 1 august.

– Creați un fond special de subvenționare pentru agricultorii care au suferit în urma secetei din care vor fi alocați câte minimum 4 lei pentru fiecare kg de sămânță de grâu procurat.

– Majorați indemnizațiile unice pentru pensionarii cu o pensie de sub 3000 de lei de la 700 la 900 lei.

– Să fie clar, nu de circ electoral avem nevoie, de muncă în interesul cetățeanului și al țării.
Hai, demonstrați că vă pasă”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...