[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Iunie 2020 06:30

Opinie: Maia Sandu poate ajunge ușor în fruntea unui Guvern Pro-Moldova. Dar asta ar însemna neparticiparea ei la cursa pentru prezidențiale

Maia Sandu poate ajunge ușor în fruntea unui guvern Pro-Moldova. Adică un cabinet de Miniștrii votat de o majoritate parlamentară condusă de Andrian Candu/Maia Sandu/Andrei Năstase. Dar asta ar însemna neparticiparea ei la cursa pentru prezidențiale”. De această părere este Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

Jurnalistul a scris, pe blogul său, că „de curând, liderul PAS a afirmat că „Republica Moldova are nevoie de un guvern foarte şi foarte bun, un guvern responsabil şi eficient, care să se bucure în egală măsură atât de încrederea cetățenilor, cât și a partenerilor de dezvoltare”. Adică de ea”.

„În aceste zile se vorbește despre Cabinetul Chicu la trecut. Ca și cum destituirea Guvernului e un fapt împlinit. Accentul acesta a apărut ca urmare a unor declarații prin care PDM lăsa să se înțeleagă că ar vota legea referitoare la ONG-uri. Un vot al democraților pentru legea ONG ar însemna destrămarea alianței PSRM/PDM și alegeri parlamentare anticipate”, a menționat el, adăugând că, „comentatorii politici moldoveni dau ca sigure declanșarea anticipatelor. Nimeni nu s-a întrebat dacă deputații PDM, atât câți au mai rămas, vor sau nu, declanșarea lor. Cu siguranță, aceștia nu își doresc un nou proces electoral – șansele democraților moldoveni de a trece pragul electoral sunt în scădere maximă. Un guvern Pro-Moldova, votat inclusiv de către PDM, ar păstra această formațiune politică în cărți”.

Potrivit spuselor sale, „un vot în comun al deputaților din fracțiunea PAS alături de deputații Pro-Moldova și cei din fracțiunea Partidul Șor ar fi sinucigaș pentru Maia Sandu, el ar duce direct la pierderea alegerilor prezidențiale”. „Într-un interviu recent, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a spus clar că nu va vota un Guvern cu exponenții lui Vlad Plahotniuc. Maia Sandu poate face excepție de la declarație doar dacă i se oferă funcția de prim-ministru iar viitoarea majoritate parlamentară va reduce atribuțiile instituției prezidențiale”, a conchis jurnalistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...