[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Mai 2020 07:00

Se întreabă dacă e „Vid de putere la Chișinău?”! Fost președinte de partid: „Nu e un tablou apocaliptic, e doar o etapă de tranziție”

Viorel Cibotaru, fost ministru și fost lider al PLDM, se întreabă dacă e „Vid de putere la Chișinău?”, informează TRIBUNA.

„În lipsa unei implicări geopolitice evidente și directe, tot mai mult se erodează capacitatea clasei politice autohtone de a genera o guvernare puternică, adică dotată cu tot ce înseamnă PUTERE. Președinția a ajuns la culmile grotescului, este tot mai mult ignorată și de propria suită, și de baza sa politică. Parlamentul în carantină, fără o majoritate guvernantă clară, fără busolă și fără coeziunea necesară pentru emanarea legislației și a vectorului de dezvoltare. Despre Guvern nimic, clar de ce. Societatea civilă discută anemic on-line și așteaptă sezonul de granturi și seminare, să-și demonstreze vocea și utilitatea. Mass-media, off, tot mai mult se transformă într-o rețea de socializare. Poporul, enervat, surmontat, plictisit, foarte, foarte îngrijorat, manipulat ca niciodată, deprofesionalizat și descurajat. Nu e un tablou apocaliptic, e doar o etapă de tranziție: de la criza pandemică la criza economică”, a scris Ciubotaru, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...