[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news29 Mai 2020 11:00

Cele mai noi informații despre COVID-19 în Republica Moldova 

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), astăzi, au prezentat situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, informează TRIBUNA. 

În acest fel, la moment numărul total al cazurilor de infectare a ajuns la 7 725, dintre care 4 278 persoane s-au vindecat, 282 au decedat, iar 245 persoane se află în stare gravă.

Șefia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a declarat că cea mai mare incidență este stabilită astăzi în raionul Soroca și, potrivit oficialului, Chișinăul este departe de aceasta. „Avem incidență sporită în 4 teritorii: Soroca, Ștefan Vodă, Dubăsari, Glodeni”, a mai adăugat Furtună.

Ce ține de redeschiderea grădinițelor din țară, Șefia ANSP a venit cu un mesaj pentru părinți. „Astăzi este cert că redeschiderea grădinițelor este prematură. Eu vreau ca părinții să înțeleagă un lucru: dacă vom relua activitatea grădinițelor, asta nu o să ne ierte nimeni. Trebuie să avem destulă maturitate și responsabilitate. Aducând un copil la grădiniță, pe fundalul creșterii numărului de cazuri, el riscă să se infecteze”.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...