[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Mai 2020 13:00

Explicația Președintelui Dodon -  de ce crește numărul celor infectați cu COVID-19!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a explicat de ce crește numărul celor infectați cu COVID-19, în ultima perioadă, informează TRIBUNA.

„Haideți să spunem lucrurilor pe nume. În ultimele săptămâni au fost scoase mai multe restricții. Atunci când se scot restricții, vedeți că parcurile sunt pline, magazinele-s pline, piețele în raioane sunt pline. Și evident că riscul de infectare este mai mare, dar nu poți ține oamenii în casă un an întreg sau jumătate de an. Ajunge!  Au stat oamenii  o lună, o lună jumătate, și așa e foarte greu. Economia trebuie să funcționeze, oamenii trebuie să lucreze. De aceea, restricțiile noi am început să le scoatem. De ce nu am scos toate restricțiile odată? Am văzut că fac proteste cei cu HORECA. Dacă scoteam toate restricțiile într-o zi… păi iată, după 7-8 zile, pentru că așa cam iese, după ce am scos restricțiile, a și crescut numărul celor infectați. Păi, dacă scoteam și HORECA, noi era să avem nu câte 200 pe zi, ci 400 de cazuri noi de COVID-19. Primul val a trecut, avem mai puține cazuri, se stabilizează. De aceea, a fost luată decizia să fie scoase restricțiile pe etape”, a precizat Dodon, în cadrul ediției speciale „Președintele răspunde”.

Totodată, Igor Dodon s-a referit la al doilea val de infecție cu COVID-19.

„Toți spun și ați văzut – practic toate țările se pregătesc de valul doi în toamnă. Eu cred că pentru valul doi noi vom fi mai pregătiți, și sistemul medical va fi mai pregătit, și oamenii psihologic sunt mai pregătiți. Știm și noi cum să acționăm. De aceea, valul doi la sigur va fi în toamnă-iarnă, dar și sistemul medical din RM, și în genere, cetățenii – vom fi mai pregătiți. Ne pregătim destul de serios. Sperăm că va fi o stabilitate politică în acest sens”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...