[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2020 14:00

Consilierul Premierului: „RM este un stat laic, în care biserica are un șir de privilegii. Dar biserica nu face medicină”

Consilierul Premierului, Vitalie Dragancea susține că, după istoria cu „vaccinurile cu chip”, un grup de reprezentanți ai bisericii au organizat și un protest, ceea ce e democratic, dar sunt necesare câteva clarificări, informează TRIBUNA.

„1. Practica religioasă este limitată de cadrul legal național și de dreptul democratic. Organizațiile religioase sunt compuse din cetățeni – oameni care beneficiază de dreptul democratic și sunt responsabili în fața cadrului legal național.

 1. Democrația nu înseamnă doar dreptul la liberă exprimare. Democrația înseamnă și răspundere pentru vorbele rostite. Fără responsabilitate e anarhie.
 2. RM este un stat laic, în care biserica are un șir de privilegii.
  Dar biserica nu face medicină.
 3. Sistemul de sănătate examinează anual milioane de cazuri și tratează sute de mii de oameni. În sistemul de sănătate e concentrată experiența medicală. La medici merg inclusiv clericii atunci când „îi doare”.
 4. Cărțile bisericești învață să fim îngăduitori unii cu alții și să trăim în pace, să nu amăgim și să ne împărțim unii cu alții. Sunt multe lucruri bune care încă nu le-am învățat.

Nu e importantă ordinea punctelor – sunt elemente egal importante ale unui tablou unic”, a scris Dragancea, pe o rețea de socializare.

Cristina Pendea

Sondaj

 • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

  View Results

  Loading ... Loading ...