[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Martie 2020 06:30

Analist politic: „Guvernarea acționează prudent și nu dorește să înfurie în mod nejustificat opoziția aflată în acută lipsă de inspirație”

Guvernarea acționează prudent și nu dorește să înfurie în mod nejustificat opoziția aflată în acută lipsă de inspirație. Această declarație a fost făcută de analistul politic, Corneliu Ciurea, într-un material pe coment.md, informează TRIBUNA.

„Opoziția a reușit să blocheze dispoziția din 24 martie a Consiliului Audioviziualului prin care jurnaliştilor de radio şi televiziune li se cerea să se abţină de la critici la adresa autorităţilor pe durata stării de urgenţă. Această dispoziție deriva logic din prevederile legii privind situația de urgență. Critica acerbă a liderei PAS a condus la anularea ei. Este oare Moldova amenințată de autoritarism? Ar fi totuși de menționat că anularea deciziei s-a făcut în baza recomandării președintelui Dodon. Astfel, putem constata că actuala conducere nu este dispusă deocamdată să strângă prea tare șurubul și consideră că pericolele producerii unei destabilizări și multiplicării reacțiilor alarmiste sunt încă nesemnificative. În caz contrar, această dispoziție nu putea fi anulată ceea ce ar fi însemnat desigur un pas înainte în sacrificarea principiilor drepturilor omului în vederea contracarării coronavirusului” – menționează el.

Ciurea subliniază că, „prin urmare, guvernarea acționează prudent și nu dorește să înfurie în mod nejustificat opoziția aflată în acută lipsă de inspirație. Prin toate acțiunile se dorește transmiterea unui mesaj liniștitor care să asigure populația că perioada de urgență va dura doar atâta timp cât va fi dictat de amenințările coronavirusului”.

„Cu toate acestea, nu putem să nu constatăm că drepturile omului se vor afla sub o puternică presiune atât la noi în regiune, cât și pe întregul glob. În cazul în care pandemia nu va ceda ușor și va reveni în valuri peste noi, stările de urgență vor deveni o modă curentă iar libertățile individuale vor fi rând pe rând anulate. Se prea poate că aceste acțiuni vor fi chiar sprijine de populație care vor pune mai presus propria sănătate decât principiile democratice”, a conchis comentatorul.

Cristina Gurez

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...