[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Martie 2020 07:00

Directorul Serviciului Vamal a dezvăluit cum se expune epidemia asupra activității vameșilor, dar și ce măsuri de protecție se iau!

Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Sergiu Burduja afirmă că au fost preocupați de asigurarea protecției individuale a funcționarilor vamali de la frontieră încă din luna ianuarie, de când și au și început să acționeze în acest sens. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru curentul.md, fiind întrebat cum se expune epidemia de Coronavirus asupra activității vameșilor, dar și ce măsuri de protecție se iau în cazul acestora.

După cum informează TRIBUNA, Sergiu Burduja a menționat că primul pas a fost să se asigure că fiecare angajat cunoaște despre noul Coronavirus și despre urmările grave pe care această maladie ar putea să le aibă asupra sănătății omului.

„După activitățile de informare și instruire pe care le-am organizat, au urmat indicații clare în adresa șefilor subdiviziunilor vamale să asigure cu strictețe realizarea unor măsuri esențiale, precum: folosirea măștilor de protecție și a mănușilor, întreținerea încăperilor de serviciu în stare curată și dezinfectarea, o dată la două ore, a tuturor suprafețelor contactate la locul de muncă. Adițional, se insistă foarte mult pe respectarea distanței sociale (mai mare de 1 metru) și a tuturor recomandărilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății și ale altor autorități competente. O altă măsură absolut necesară a fost dispusă odată cu instituirea codului roșu de alertă în legătură cu evoluția situației epidemiologice. Aceasta se referă la posibilitatea pe care o au funcționarii vamali de a lucra de la domiciliu, însă măsura vizează doar angajații cu atribuții de serviciu care permit lucrul de acasă, astfel încât să nu fie afectată activitatea instituției”, a dezvăluit Burduja.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...