[ X ]
[ X ]
Breaking news26 Martie 2020 15:00

Cheltuielile Președinției – reduse cu peste 4 milioane de lei! Toate instituțiile statului urmează să diminueze bugetele de cheltuieli

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a comunicat că, pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât să poată să fie direcționată o cât mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective, informează TRIBUNA.

„Acest lucru se va întâmpla și la nivelul Președinție, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri. Solicit tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor. Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministru, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul. Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...