[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Februarie 2020 09:00

Directorul executiv al Asociației Promo-LEX bate alarma vizavi de o problemă frecventă în regiunea transnistreană!

Directorul executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole, a spus care sunt cele mai frecvent încălcate drepturi ale omului în stânga Nistrului.

După cum informează TRIBUNA, Ion Manole a spus că situația drepturilor omului este la fel ca și în partea dreaptă a Nistrului.

„Noi, când am ajuns în regiunea transnistreană, am avut impresia că situația drepturilor omului este la fel ca și în partea dreaptă a Nistrului, dar problema de bază și cea mai gravă situație a lor este lipsa unui instrument eficient, lisa unor mecanisme juridice și legale, de care ar putea face uz victimele abuzurilor. Pentru că încălcările drepturilor omului se întâmplă oriunde, inclusiv în statele occidentale, unde democrația are un grad înalt de dezvoltare. La noi, acest lucru, bun-rău, vedem scandalul apărut în urma pronunțării altor hotărâri ale Curții Europene, din care guvernul în sfârșit a înțeles că problema din justiție, de fapt, afectează și statul, și bugetul statului, și cetățenii, și, în general, dezvoltarea acestei țări. Iată, acest sistem în regiunea transnistreană nu există. Oamenii, când se confruntă cu abuzuri, practic sunt lipsiți de posibilitatea de a-și apăra drepturile lor. Și anume pe aceste aspecte am insistat noi pe parcursul acestor ani”, a spus Manole, într-un interviu pentru europalibera.org.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...