[ X ]
[ X ]
Important24 Februarie 2020 06:00

Scenarii privind guvernarea în Republica Moldova în 2020

În ultima perioadă se vorbește tot mai insistent despre posibile schimbări în ceea ce ține de echipa guvernamentală. În timp ce Președintele Igor Dodon admite posibile remanieri guvernamentale, cei din Blocul ACUM și din PDM nu exclud chiar schimbarea guvernării. Reieșind din această situație, TRIBUNA a elaborat un clasament convențional cu posibile scenarii privind guvernarea din continuare a Republicii Moldova.

Un posibil scenariu sunt remanierile guvernamentale. „Nu este exclus că, după expirarea a 100 de zile de activitate a Guvernului Chicu, Președintele va realiza promisiunea sa privind înlocuirea în funcții a unor miniștri, cu scopul de a spori eficiența Executivului. Dacă lucrul acesta se va întâmpla, vom avea în continuare un Guvern minoritar, dar cu un plus de eficiență”, se spune în material.

Un alt scenariu vizează constituirea unei coaliții oficiale PSRM-PDM. „PDM a acordat până acum necondiționat suport Guvernului Chicu, dar, în ultimul timp, neoficial se vorbește că și-ar dori o coaliție oficială cu PSRM. Să vedem dacă se va avansa la concret în această direcție în perioada imediat următoare”, scrie sursa citată.

Notă: Varianta integrală a topului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...