[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv21 Februarie 2020 06:00

E posibilă o coaliție de guvernare majoritară în viitorul apropiat? Vezi scenariile expuse de un cunoscut analist politic!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu, a fost întrebat: „Admiteți ideea că în Moldova, în viitorul apropiat ar putea apărea o coaliție de guvernare majoritară? Dacă da, cine ar putea să o constituie?”.

„Deocamdată fracțiunea ciopârțită a democraților, prin decăderea din componența lor a grupului Candu, pare mai mult a fi înclinată spre continuarea unei coaliții neformalizate cu socialiștii.

Nu este exclusă nici o coaliție, cu acte în regulă, în caz dacă democrații se vor lăsa momiți de portofele de miniștri în Guvern. În ambele aceste cazuri potențialul electoral al democraților va fi înregimentat în caravana electorală a lui Dodon la prezidențialele din această toamnă.

Teoretic nu poate fi exclusă, cel puțin deocamdată, o coaliție între PD și ACUM, având drept obiectiv un succes comun la alegerile prezidențiale din toamnă. Șansele unei asemenea combinații ar crește simțitor, dacă candidatul comun la prezidențiale va fi identificat din afara ariei partidelor politice. Apropo, în acest caz o asemenea candidatură cu mare probabilitate poate întruni și susținerea partidei unioniste, și, în consecință, cu siguranță îl va face pe Dodon perdant la alegeri”, a spus Țăranu.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi pe parcursul zilei de mâine.

Andriana Cheptine   

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...