[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Februarie 2020 15:00

Ședință la Guvern! Premierul: „Problema aprovizionării cu apă este una stringentă. Proiectele începute trebuie revizuite și finalizate”

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat în ședință responsabili din autoritățile publice centrale și locale, pentru a examina problema aprovizionării cu apă a raionului Fălești, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, Ion Chicu a menționat: „Problema aprovizionării cu apă este una stringentă. Proiectele începute trebuie revizuite și finalizate. Am examinat situația la Hâncești, localitățile din lunca Prutului. Acolo deja se lucrează. Vreau să vedem ce putem întreprinde la Fălești, ca în cei mai scurți termeni oamenii  să beneficieze de aprovizionare cu apă potabilă.”

Coordonatorul proiectului a informat Premierul despre situația actuală și investițiile necesare pentru a definitiva lucrările. Proiectul, început în 1984, este gata în proporție de 90%. E necesar de realizat un set de lucrări de amenajare a terenului în vecinătatea stației de tratare a apei, de reabilitat 2,5 km de drum și de testat echipamentele și pompele instalate acum câțiva ani.

Până în prezent, în proiect au fost investiți 112 milioane de lei. Pentru încheierea lucrărilor mai sunt necesare cca 15 milioane de lei. În cel mult 6 luni stația va intra în funcțiune și va alimenta cu apă potabilă cca 20 de mii de consumatori – locuitorii orașului Fălești și cei ai satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț și Albineț.

Secretarul de Stat, Dorin Andros, a informat că apeductul Prut-Fălești are capacitatea de a alimenta cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

Premierul Chicu a solicitat grupului de lucru să facă o evaluare a magistralei, a stației de tratare a apei și a echipamentelor pentru a clarifica necesitatea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor și extinderea proiectului în toate localitățile raionului Fălești.  

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...