[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri14 Februarie 2020 13:45

AAC angajată ferm în remedierea situației și eliminarea interdicției impuse de Emiratele Arabe Unite pentru transportatorii aerieni din Republica Moldova

Pe 19 ianuarie 2020, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a primit o scrisoare din partea Autorităților Aeronautice din Emiratele Arabe Unite, prin care a fost informată că începând cu 01.02.2020, activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova va fi suspendată pe o perioadă de 6 luni.

În aceeași zi au fost date instrucțiuni pentru a rezolva situația și a prezenta un Raport pe acest subiect. O investigație preliminară a arătat că interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite.

În rezultat, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite.

În timpul auditului, s-a dovedit că suspendarea companiilor a fost rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare în perioada 2018-2019.

Conform acestor încălcări ale îndatoririlor funcționale, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspunderea oficialilor autorizați din cadrul AAC.

Autoritatea Aeronautică Civilă regretă conjunctura creată și aduce scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, AAC dă asigurări că în prezent, sunt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cât mai curând posibil.

În acest sens, pe 17 februarie curent, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, va avea o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite. Pe agenda oficialilor se regăsesc subiecte ce țin de cooperarea și intensificarea relațiilor dintre Autoritățile Aviației Civile din cele două țări, pentru a consolida măsurile de supraveghere a siguranței, schimbul de informații și controlul general asupra activităților companiilor aeriene.

Această întrevedere este organizată cu asistența directă a Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite.

În cadrul acțiunilor întreprinse de Autoritățile Aeronautice Civile, în baza normelor ICAO existente și a altor acorduri internaționale, toate comentariile și neconcordanțele pentru deciziile ulterioare privind reluarea zborurilor companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite vor fi luate în considerare în mod obiectiv și individual.

Cristina Pendea 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...