[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Februarie 2020 11:15

Moțiune simplă înaintată de deputații din Blocul ACUM. Ce Minister e vizat 

Deputații Blocului ACUM au depus, astăzi, în Parlament, o moțiune simplă asupra politicilor efectuate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

După cum informează TRIBUNA, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul Chiril Moțpan a declarat că, în ultimii ani, politica externă a RM a fost afectată dramatic de factorul politic, care a deraiat-o de pe făgașul firesc al integrării europene.

„În locul unei politici externe consecvente, coerente și combative s-a procedat la diverse acțiuni și obiective, care, preponderent doar mimează integrarea europeană. Toate acestea soldându-se cu grave abateri de al normele și standardele europene în domeniul respectării drepturilor omului, libertăților presei și a unei justiții echitabile și independente. Din păcate, diplomația moldovenească e ostatică a acestor procese politice regretabile care conduc la izolarea țării pe plan bilateral, regional, european, internațional. Politica externă este utilizată ca instrument ideologizat de compromiterea obiectivelor strategice de revenire în spațiul valoric și democratic al UE. Toate aceste derapaje se produc deoarece politica externă a  țării este la cheremul unor interese străine celor al RM”, a precizat Moțpan, prezentând argumentele înaintării moțiunii.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...