[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Februarie 2020 10:00

Filip: Am înregistrat o inițiativă ce va obliga autoritățile să ofere călătorii gratuite în transportul public pentru victimele represiunilor politice

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) a înregistrat în Parlament o inițiativă, care va obliga, prin lege, autoritățile să ofere călătorii gratuite în transportul public pentru victimele represiunilor politice. Anunțul a fost făcut de deputatul democrat, Pavel Filip, în contextul în care autoritățile au anulat această posibilitate pentru victimele represiunilor politice, transmite TRIBUNA.

„Prevederea nu va rămâne la discreția APL, dar va fi lege. Cât am fost la Guvern, în 2018, am aprobat și un pachet social pentru această categorie: alocațiile lunare au fost majorate, ajutorul material a crescut până la 1000 de lei, deportații au primit dreptul de a beneficia de tratament la spitalul Guvernului, dar și dreptul la un pachet de examene medicale profilactice gratuite, bilete la sanatoriu cu reducere până la 50%. Contez pe susținerea tuturor fracțiunilor parlamentare. Sper să reușim să aprobăm proiectul cât mai repede”, a spus Pavel Filip.

Cristina Parfeni 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...