[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Februarie 2020 10:00

TOP-10 cei mai activi deputați în 2019!

Anul 2019 a fost un test, un punct de pornire pentru deputați, având în vedere că a fost primul an după alegeri. În context, TRIBUNA a realizat un clasament al 10 cei mai activi deputați, în baza proiectelor de iniţiative legislative elaborate.

1). Sergiu Litvinenco

Cel mai harnic deputat în anul 2019 a fost deputatul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Sergiu Litvinenco. Astfel, el a fost autor și co-autor al 66 de proiecte de inițiative legislative. Dintre acestea 12 au fost adoptate, 38 sunt în faza de adoptare, în examinare sunt 14, iar retrase – 2.

2). Vasile Bolea

Locul doi în acest clasament îi revine deputatului socialist Vasile Bolea. El a fost autor și co-autor al 45 de proiecte de inițiative legislative, fiind adoptate – 7, în faza de adoptare – 29, iar în examinare sunt 9.

3). Igor Grosu și Alexandru Slusari

„Bronzul” în acest clasament revine la doi deputați, unul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM” – Igor Grosu, iar al doilea din fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA” – Alexandru Slusari. Ambii, în 2019, au fost autori și co-autori ai 39 de inițiative legislative. În cazul deputatului Igor Grosu: au fost adoptate 10 proiecte de inițiative legislative, în faza de adoptare – 14, în examinare – 15, iar în cazul deputatului Alexandru Slusari: au fost adoptate – 8, în faza de adoptare – 15, examinare – 15 și retrase – 1.

4). Dan Perciun

Un alt deputat harnic în 2019 a fost și Dan Perciun, reprezentant al fracțiunii „PAS, Blocul ACUM”. El a fost autor și co-autor al 37 de proiecte de inițiative legislative, au fost adoptate 6, în faza de adoptare – 10, iar în examinare sunt 21.

5). Igor Munteanu

La un proiect de lege mai puțin a fost autor sau co-autor deputatul din fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA”, Igor Munteanu – 36. Astfel, dintre aceste proiecte de inițiative legislative au fost adoptate 7, în faza de adoptare – 11, în examinare – 17, iar retrase au fost 1.

6). Radu Marian

Deschide a doua parte a clasamentului nostru convențional – deputatul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Radu Marian, care a fost autor și co-autor al 35 de proiecte de inițiative legislative. Astfel, dintre acestea au fost adoptate 6, în faza de adoptare – 10, iar în examinare sunt 19.

7). Dumitru Alaiba

Poziţia a șaptea este deţinută de un alt deputat din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Dumitru Alaiba, care a fost autor și co-autor al 31 de proiecte de inițiative legislative. Dintre acestea au fost adoptate 10, în faza de adoptare sunt 9, iar în examinare sunt 12.

8). Maria Ciobanu

Deputata din fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA”, Maria Ciobanu a fost autor și co-autor al 28 de proiecte de inițiative legislative, fiind adoptate 5, în faza de adoptare – 9, în examinare – 13, iar retras a fost unul.

9). Lilian Carp

Cu doar un proiect de inițiativă legislativă mai puțin a avut deputatul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Lilian Carp – 27. Astfel, dintre aceste proiecte de inițiative legislative au fost adoptate 6, în faza de adoptare – 8, iar în examinare sunt 13.

10). Petru Frunze, Iurie Reniță și Dinu Plîngău

Clasamentul nostru este încheiat de trei deputați, unul din fracțiunea „PAS, Blocul ACUM”, Petru Frunze, și doi din fracțiunea „Blocul ACUM Platforma DA”, Iurie Reniță și Dinu Plîngău. Toți trei în 2019 au fost autori și co-autori ai 26 de proiecte de inițiative legislative. În cazul deputatului Petru Frunze, au fost adoptate 6 proiecte de inițiative legislative, în faza de adoptare sunt 7, în examinare – 12 și retrase – 1, în cazul deputatului Iurie Reniță au fost adoptate – 5, adoptare – 8, examinare – 12, iar în cazul deputatului Dinu Plîngău au fost adoptate 3 proiecte de inițiative legislative, sunt în faza de adoptare – 8, în examinare – 13 și retrase – 1.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...