[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2020 14:00

Expert, despre privatizarea Metalferos: „Statul de pe urma unei funcționări normale a companiei ar avea de câștigat mult mai mult din impozite decât acum”

Ex-deputatul Veaceslav Ioniță, expert economic, susține că este greu să găsești în Moldova o întreprindere mai controversată decât Metalferos.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Veaceslav Ioniță a scris că „nu a existat nici o concurență de pe piața metalelor”.

„A fost subiectul Anchetei parlamentare. Chiar dacă este o întreprindere profitabilă, totuși cei mai mari beneficiari de pe urma ei nu era statul, cel puțin așa reiese din ancheta Parlamentară”, a scris el.

Totodată, expertul a menționat că privatizarea acestei întreprinderi ar îmbunătăți mediul concurențial, ar anihila clientelismul politic, ar reduce corupția politică și lobby-ul tenebru. „Statul de pe urma unei funcționări normale a companiei ar avea de câștigat mult mai mult din impozite decât acum câștigă. Dar este extrem de important ca procesul de privatizare sa fie unul transparent, competitiv și în interesul public. Anume de procesul de privatizare depinde succesul sau insuccesul de reformare în domeniul colectării și exportului de metale”, a conchis Ioniță.

TRIBUNA precizează: Astăzi, Premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea „Metalferos”. „Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțin. Următorul monopol spre lichidare – cel de pe piața aeroportuară”, a scris Chicu, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...