[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Ianuarie 2020 14:45

Șeful statului – în Autonomia Găgăuză: Am mai multe întrevederi planificate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, unde are planificate câteva întrevederi, informează TRIBUNA.

„Inițial, împreună cu Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, am inspectat lucrările de construcție ale stadionului de fotbal din Comrat. Țin să amintesc că decizia cu privire la edificarea acestui obiect a fost luată în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în țara noastră, care a avut loc în luna octombrie 2018. Atunci, aflîndu-se în Găgăuzia, domnul Erdoğan a promis că va edifica la Comrat un stadion nou”, a comunicat Dodon, pe o rețea de socializare.

Potrivit spuselor sale, astăzi, complexul sportiv este construit de către partenerii noștri turci și aproape o jumătate din lucrări sunt finisate. Volumul sumar al investițiilor constituie aproximativ 7 milioane de euro. Inaugurarea stadionului este preconizată pentru vara acestui an. Stadionul va avea o capacitate de 5 mii de spectatori, iar sala de sport care se construiește în imediata vecinătate – circa 120 de persoane.

„Am salutat mersul lucrărilor de construcție și le-am mulțumit prietenilor noștri turci pentru sprijinul acordat în realizarea numeroaselor proiecte în Republica Moldova și în special în Găgăuzia. Mi-am exprimat încrederea că localnicii care practică sportul vor aprecia la justa valoare noul stadion”, a precizat el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...