[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv20 Ianuarie 2020 06:30

Aceste evenimente ar putea marca anul 2020, din punct de vedere politic!

Având în vedere că suntem la început de an, TRIBUNA a realizat un clasament convențional al 10 evenimente care sunt vehiculate, așteptate și care vor sau ar putea avea loc în Republica Moldova, marcând anul 2020 din punct de vedere politic.

Pe primul loc sunt alegerile prezidențiale. „Având în vedere că în acest an expiră mandatul Președintelui RM, cel mai important și așteptat eveniment politic este scrutinul prezidențial. Alegerile vor fi un test pentru mai multe forțe politice care se vor implica în alegeri, dar și o decizie importantă pentru cetățeni, când vor ieși la urnele de vot”, scrie sursa citată.

Un alt eveniment politic important în țară – alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hâncești. „Deja vedem că, atât instituțiile statului, cât și partidele politice au început pregătirile pentru aceste alegeri, având în vedere că ar putea obține un mandat în Parlament”, se spune în materialul citat.

Mai este vorba și de posibile remanieri guvernamentale. „În primăvara anului curent, ar putea avea loc remanieri guvernamentale. Scopul – sporirea eficienței Guvernului. Despre aceasta a declarat chiar șeful statului într-un recent interviu, precizând că va fi evaluată activitatea șefilor de instituții, cât și a miniștrilor”, se mai spune în materialul citat.

Notă: Varianta integrală a topului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...