[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Ianuarie 2020 12:00

Nicolae Negru, despre Mişcarea Politică „UNIREA”: În alți ani, aceste construcții se prăbușeau la prima sarcină de alcătuire a listei electorale

Comentatorul politic, Nicolae Negru califică crearea Mişcării Politice „UNIREA” drept un pas într-o direcție corectă, într-o direcție bună, informează TRIBUNA.

„Să vedem ce va urma, că am mai avut evenimente de acest fel și în alți ani și aceste construcții se prăbușeau la prima sarcină de alcătuire a listei electorale, nu se depășea acest moment, neapărat cineva ieșea, cineva era nemulțumit, cineva voia împărțire egală, însă alții aveau în vedere împărțire proporțională. Deci, deocamdată să nu ne grăbim, să nu spunem „hop” și să vedem ce va fi în continuare”, a precizat Negru, într-un interviu pentru europaliberă.org.

Referindu-se la faptul de ce doar cinci partide au decis să se unească, iar celelalte ezită, Nicolae Negru a spus: „Poate cu timpul vor vedea dacă există unele rezultate ale acestei uniri. Eu aș zice că mai bine să fuzioneze decât să formeze blocuri. Atunci am putea spune că, da, există o mișcare sau există o formațiune, dar așa, deocamdată, e ipotetic, adică e problematic. Să vedem ce se va întâmpla”.

Întrebat dacă, până la urmă, există șansă ca să găsească limbaj comun aceste formațiuni cu viziuni pro-unioniste, să identifice un lider, pentru că și acest aspect contează, să aibă viziuni comune asupra a tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, Nicolae Negru a afirmat că nu vede chiar atât de roz situația.

„Vom trăi și vom vedea. Eu sper că vor apărea noi lideri credibili, poate mai tineri, mai activi, mai carismatici, să zicem așa, și încep-încep să apară acești lideri și abia atunci când vor apărea acești lideri, alegătorii nu vor, să zicem, ca Măgarul lui Buridan să se uite la dreapta sau la stânga, vor identifica imediat pe cine trebuie să voteze, cine va asigura realizarea acestui obiectiv. Cu această mulțime, cu această puzderie de partide desigur că alegătorului i se face lehamete și, mai cu seamă cu liderii, nu zic că puțini credibili că fiecare într-un fel are meritele lui, dar există o anumită saturație, Băsescu a folosit acest cuvânt: saturație de unii lideri. De-acum lumea așteaptă pe altcineva”, a conchis Negru.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...