[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Ianuarie 2020 11:30

Deputații PAS înaintează un proiect de lege pentru a spori transparența decizională a Parlamentului

Deputații fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul ACUM”, Lilian Carp și Galina Sajin anunță că, astăzi, va fi înregistrat un proiect de lege ce va spori transparența decizională a Parlamentului, informează TRIBUNA.

Sajin a oferit mai multe detalii. „Vom veni cu un proiect de lege, împreună cu colegul Lilian Carp, pentru modificarea Regulamentului Parlamentului. Această modificare prevede transparentizarea activității Parlamentului și anume: publicarea amendamentelor înregistrare de către deputați în secțiunile dedicate lor pe site-ul Parlamentului, publicarea întrebărilor și interpelărilor, cât și a răspunsurilor aferente, publicarea luărilor de cuvânt ale deputaților și declarațiilor făcute în Parlament”, a declarat deputatul.

În același timp, Sajin a ținut să precizeze. „La moment, site-ul Parlamentului nu permite accesarea acestui tip de informație, sunt doar amendamentele per general. Vrem să luăm exemplul țărilor europene”.

La rândul său, Carp a adăugat și alte modificări prevăzut în proiectul de lege: „să fie publicate și autorii amendamentelor, dar și autorii scrisorilor către Parlament”.

„Acest proiect de lege îl înregistrăm astăzi. Mai departe va intra în procedură legislativă”, a susținut Carp.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...