[ X ]
[ X ]
Exclusiv4 Ianuarie 2020 08:00

„Totaluri 2019 – Așteptări 2020”! Vladimir Mizdrenco: Îmi doresc ca anul 2020 să fie pentru RM un an de prosperitate

Deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din republica Moldova, Vladimir Mizdrenco, este noul protagonist al proiectului TRIBUNA – „Totaluri 2019 – Așteptări 2020”. Astfel, el a făcut totalurile anului 2019, dar și a dezvăluit care sunt planurile pentru noul an.

„În discuții cu colegii mei le explic niște lucruri pe care le-am observat și le cunosc din niște lucrări științifice, precum că, orice societate, indiferent de mediul politic, se dezvoltă și evoluează cu un anumit coeficient, aici este vorba și despre cultura, mediul social-politic, politicienii însă prin implicarea sa pot spori sau diminua și mai mult acest coeficient. Eu cred că, în anul 2019, Republica Moldova a crescut în toate domeniile, economic, politic, social și chiar în aspectul democrației. Sunt sigur că în viitor ne vom aduce aminte de anul 2019 ca de un an greu, un an în care s-a deznodat nodul gordian cumulat în ani, dar și, în același timp, de succes și de creare a unei ambianțe favorabile pentru dezvoltarea economiei și societății moldovenești în întregime pentru următorii ani. Dacă vorbim politic, a fost an complicat, cu alegeri parlamentare cu sistemul electoral mixt și alegeri locale generale, în care s-a format un fond politic bun, cu politicieni responsabili care vor aduce plus valoare în viitor, urmează să muncim și la finele anilor ce urmează să facem totalizări”, a precizat deputatul.

Referindu-se cum a fost anul 2019, pentru el, personal, Vladimir Mizdrenco a menționat că, acest an a fost destul de interesant și, în același timp, întortocheat, dar cu rezultate frumoase, în ceea ce ține de domeniul meu profesional.

„Pe scurt, vă expun câteva exemple – împreună cu echipa PSRM, pe care o conduc în r-nul Rîșcani, am muncit asiduu în cadrul alegerilor parlamentare în care am câștigat pe circumscripție fotoliul meu de deputat, cu care mă mândresc și astfel reprezint cetățenii din r-nul Rîșcani. Pe 20 octombrie 2019, din nou, împreună cu echipa PSRM am trecut cu brio alegerile locale generale la Rîșcani, în rezultatul cărora am acumulat rezultate bune. Am câștigat primăriile în cele mai mari localități din raion, am acumulat în consiliul r-nal cel mai mare număr de mandate de consilieri raionali, după care am creat arcul raional de guvernare și am ales Președintele raionului, membru al echipei noastre și, deci, avem toate pârghiile necesare pentru a ne promova ideile și de a implementa programul de guvernare”, a spus el.

În context, deputatul a dezvăluit și care a fost cea mai mare realizare a sa din anul 2019, cu care se mândrește. „Fiind la finele anului, după ce am făcut unele totaluri, vreau să vă spun că, pentru mine, fiecare zi trăită și muncită a fost o realizare aparte, am muncit pe parcursul întregului an și pot să vă spun cu fermitate că mă mândresc cu rezultatele, pe care le-am obținut, dacă succint, e faptul că am avut curajul și dârzenia în ciuda tuturor provocărilor, împreună cu colegii relativ tineri să schimbăm în totalmente clasa politică veche din r-ul Rîșcani. În concordanță cu rezultatele întregii formațiuni, pe care o reprezint la Rîșcani, care este și astăzi la guvernare, avem suficiente pârghii pentru a furniza rezultate – atât pentru țară, cât și pentru r-ul Rîșcani, deci nu vom avea decalaje și luptă între puterea centrală și cea locală. Mă mândresc că am adus la conducere oameni onești, intelectuali, tehnocrați și cu experiență, care, la rândul lor, vor răspunde așteptărilor cetățenilor și vor reprezenta cu demnitate r-nul Rîșcani. Asta pentru mine e important și, în același timp, o realizare”, a punctat el.

Cât despre nereușite, Vladimir Mizdrenco a spus că, cel care nimic nu face nu greșește. „Pe parcursul activității, dar și în viața de zi cu zi trebuie să-ți permiți să greșești, din greșeli tragi lecții bune. Sunt obișnuit ca nereușitele să le transform în reușite și, chiar dacă ar fi careva lacune în munca mea, eu neapărat o să găsesc lecția și o să trag concluzii cuvenite și să acumulez experiență”, a afirmat deputatul.

În context, deputatul a dezvăluit care sunt planurile pentru anul 2020. „Prietenii și chiar oamenii care mă cunosc, îmi spun deseori că sunt un optimist încrezut în ceea ce ține de viitorul Republicii Moldova. În ciuda tuturor criticilor și scepticismului care se promovează în ultimul timp de unii politicieni, eu cred cu fermitate în viitorul luminos și prosper al Republicii Moldova. Îmi doresc ca anul 2020 să fie pentru RM un an de prosperitate, realizări de proiecte mari, și cum a zis Președintele Igor Dodon, să transformăm țara cu adevărat într-un șantier, să avem la anul suficientă responsabilitate și curaj să arătăm rezultate concrete cetățenilor, care ne-au ales și au așteptări foarte mari”, a conchis Mizdrenco.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...