[ X ]
[ X ]
Important20 Noiembrie 2019 06:00

Situație incertă pentru 15 deputați din Parlament. Majoritatea sunt democrați!

Cincisprezece actuali deputați au ajuns și în fotoliul de consilieri raionali, urmare a alegerilor locale generale, astfel situația lor, la moment, este incertă – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Astfel, cei mai mulți sunt reprezentanți ai fracțiunii democraților: Ion Leucă – Glodeni, Corneliu Padnevici – Drochia, Eugeniu Nichiforciuc – Florești, Gheorghe Brașovschi – Sîngerei, Eleonora Graur – Rezina, Ludmila Guzun – Ungheni, Efrosinia Grețu – Leova, Vasile Bîtcă și Ghenadie Verdeș – Nisporeni, Elena Bacalu – Cahul. De asemenea, Alexandru Botnari a câștigat alegerile pentru Primăria Hâncești.

Din fracțiunea socialiștilor au ajuns consilieri raionali: Irina Lozovan – Ocnița, Chiril Tatarlî – Taraclia, și Alexandru Nesterovschi – Bălți.

Și Petru Frunze a obținut fotoliul de consilier în Ialoveni.

De menționat că, conform legii, funcția de deputat este incompatibilă cu funcțiile din administrația publică locală. Astfel, deputații urmează să aleagă, în decurs de 30 de zile, dacă rămân în Parlament sau vor activa în calitate de consilieri raionali.

Este de menționat și faptul că, dintre toți deputații menționați doar Vasile Bîtcă a devenit deputat pe listă de partid, în cazul celorlalți, dacă aleg fotoliul de consilier raional, ar urma ă se desfășoare alegeri parlamentare noi, deoarece au fost aleși în circumscripții.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...