[ X ]
Important18 Noiembrie 2019 07:00

Un ex-deputat explică de ce Unirea cu România nu este posibilă la moment nici politic și nici tehnic!

Ex-deputatul Victor Roșca susține că, Republica Moldova este stat eșuat, iar Unirea cu România nu este posibilă în prezent.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Roșca scris că, Unirea cu România nu este posibilă la moment nici politic, nici tehnic.

„Sorry ca trebuie să zic acestea, dar .. la moment este imposibilă nu fiindcă cetățenii RM nu ar dori… Pentru aceasta trebuie de trecut niște LEVEL-uri: primul este hotarele impuse României după cel de-al II război mondial (se știe de către cine și de ce): trebuie de modificat Constituția României; trebuie în România să existe o masă critică (nu știu câte %% ) de cetățeni ce-și vor dori să se încarcarce cu problemele ce le va aduce cu sine RM în România după o eventuală unire. Mie foarte mult mi-ar place ca RM să se regăsescă ca și parte componentă a spațiului cultural și economic al UE (fie unită cu România, fie ca membru al UE), dar trebuie să ținem cont că suntem la hotarul a 3 Mega Puteri și, ca în fabula cu Racul, Lebada și Știuca vom sta locului”, a scris Roșca.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...