[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Noiembrie 2019 10:00

Top-10 cei mai activi actori politici ai lunii octombrie

Având în vedere că, la 20 octombrie curent, urmau să se desfășoare alegerile parlamentare noi și alegerile locale generale, această lună ar fi trebuit să fie una „fierbinte” la capitolul activism. Dacă a fost sau nu, urmează să vedem din clasamentul convenţional, realizat de TRIBUNA, al celor mai activi actori politici ai lunii octombrie, cu care vă propunem să faceţi cunoştinţă mai jos.

1). Președintele Igor Dodon

Și în această lună şeful statului și-a păstrat poziția de cel mai activ actor politic din Moldova. În luna octombrie, Igor Dodon a avut 55 de evenimente şi acţiuni publice. Astfel, Preşedintele e unicul actor politic cu o medie de aproximativ două evenimente pe zi.

2). Partidul Democrat din Moldova

Locul doi în clasament, în luna octombrie, îi revine Partidului Democrat din Moldova (PDM), care s-a manifestat destul de activ, având 25 de evenimente şi acţiuni publice. Ceea ce înseamnă, în medie, aproximativ câte un eveniment pe zi. În această lună democrații au crescut la capitolul activism, față de luna trecută.

3). Speakerul Zinaida Greceanîi

Chiar dacă a mai scăzut din turaţii în această lună, oricum „bronzul”, în acest clasament, îi revine Speakerului Zinaida Greceanîi. Astfel, socialista a avut 22 de evenimente şi acţiuni publice.

4). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Urmează în clasament Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care în luna octombrie a avut 15 de evenimente şi acţiuni publice, care în mare parte au vizat campania electorală.

5). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Doar cu un singur eveniment și acțiune publică mai puțin a avut Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PDA) – 14. Activismul a fost manifestat de deputații din Parlament sau prin acțiunile lui Andrei Năstase, care atunci era pretendent la șefia capitalei.

6). Premierul Maia Sandu

Deschide a doua parte a clasamentului nostru convențional – Premierul Maia Sandu, care, în luna octombrie, a scăzut în jumătate la capitolul activism politic, față de luna trecută, având 11 evenimente şi acţiuni publice.

7). Partidul Șor și Partidul Acțiune și Solidaritate

Poziţia a șaptea este deţinută de două formaţiuni – Partidul Șor(PȘ) și Partidul Acțiune și Solidaritate(PAS). Ambele formațiuni au avut câte 7 evenimente şi acţiuni publice în această lună.

8). Partidul Nostru și Uniunea Salvați Basarabia

Tot două formaţiuni – Partidul Nostru (PN) și Uniunea Salvați Basarabia (USB), au avut, în octombrie, câte 6 evenimente şi acţiuni publice şi, respectiv, împart locul opt în clasament.

9). Partidul Unităţii Naţionale și Partidul Popular Românesc

Poziţia a noua este deţinută de alte două formaţiuni – Partidul Unităţii Naţionale(PUN) și Partidul Popular Românesc(PPR). Ambele au avut câte 4 evenimente şi acţiuni publice.

10). Mișcarea social-politică „Forța Nouă” și Partidul Liberal

Clasamentul nostru convențional este încheiat de alte două formațiuni: Mișcarea social-politică „Forța Nouă”(MFN) și Partidul Liberal(PL), care au avut în luna octombrie câte trei evenimente şi acţiuni publice.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...