[ X ]
[ X ]
Important8 Noiembrie 2019 06:30

Expert: „Avem nevoie de o justiție dreaptă și pentru aceasta avem nevoie de cel puțin o instituție independentă care să urnească carul din loc”

Expertul Iulian Groza, director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, consideră că, pasul Premierului Maia Sandu merită respect, informează TRIBUNA.

„Cel puțin pentru faptul că în sfârșit cineva își asumă o decizie curajoasă în interes public care zdruncină abordarea uzuală a politicului de la Chișinău – hai că poate ne înțelegem? Noi avem nevoie de o justiție dreaptă și pentru aceasta avem nevoie de cel puțin o instituție independentă care să urnească carul din loc. România a demonstrat această ipoteză. Cineva sugerează că decizia de asumare de răspundere nu este constituțională. Really? Dar de unde așa concluzii? Poate cineva deja știe ce decizie va adopta Curtea Constituțională, în cazul că va fi sesizată de părțile interesate? Președintele Igor Dodon zice că el nu are nevoie de procuror, nu are nici un interes de a subordona această instituție. Nu e kartiojnik, dar e șahist. Bine atunci go for it, susține această inițiativă și organizează un zugzwang sistemului afectat de corupție. Sunt sigur că în adâncul sufletului Președintele e invidios, dacă nu respectuos pentru curajul de care dă dovadă unii „parteneri” de coaliție pentru binele public”, a scris Groza, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...