[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important29 Octombrie 2019 06:30

Deputat: „Cică, locuitorii suburbiilor Chișinăului vor ieși masiv la urne votând ca de obicei! Dar asta nu este chiar așa. Lucrurile se schimbă”

„Actualmente, se discută intensiv rolul suburbiilor în cadrul alegerilor din Chișinău. Cică, locuitorii suburbiilor vor ieși masiv la urne exprimându-și votul ca de obicei! Dar asta nu este chiar așa. Lucrurile se schimbă”. De această părere este deputatul socialist Bogdan Țîrdea, informează TRIBUNA.

Parlamentarul, într-un articol pe blogul său, scrie că, în mod real, PSRM a câștigat în 4 suburbii: Vadul lui Vodă, Vatra, Cricova și Colonița. „Dar cel mai important, pentru prima dată mergem în turul II în Băcioi și Sîngera. Asta înseamnă că acțiunile și efortul depus de  Ion Ceban n-au fost în zadar. Nu cunosc nicio suburbie, în care Ion Ceban să nu fi ajutat oamenii. Și oamenii au observat acest lucru! El s-a implicat activ în diverse probleme ale suburbiilor: drumuri, canalizații, gunoi, apa; s-au reparat școli și grădinițe, etc. Dacă s-a ajuns până la situația că în Colonița 72% dintre cetățeni au votat pentru candidatul PSRM, înseamnă că oamenii au apreciat efortul lui Ion Ceban depus în suburbii”, a scris el.

Politicianul, totodată, întreabă: „Cu ce s-au ocupat candidații drepții toți acești ani și acum inclusiv?”. „Au speriat continuu cetățenii, chipurile vine Putin cu tancul, urșii cu arcul! Toți vor fi deportați, violați, în opinci încălțați! În consecință, oamenii se mobilizau exprimându-și votul în favoarea drepții. Acum iarăși îi sperie, ca va veni stânga și  suburbiile vor fi excluse din componența municipiului! Și așa 28 de ani!  Apropo, concurentul nostru, A. Năstase, face același lucru, deși, singur moare de râs de propriul său delir! Până la urmă învingător pe Chișinău întotdeauna este exponentul stângii, fapt cunoscut de toți. Dreapta câștigă din contul celor 12-18 mii de voturi oferite de suburbii. În rezultat, diferența între candidați este de 4-6 mii de voturi în favoarea candidatului de dreapta. După alegeri, exponenții dreptei uită rapid de suburbii. Liderii rămân cu puterea, schemele și dezmățul. Locuitorii –cu problemele! În rezultat, gunoiștea de la Țîntăreni, cea mai mare din Europa, cum a fost așa și va rămâne. Iar copii vor muri de cancer. Cum au  fost la Băcioi 5 gropi de gunoi, unde șoarecii joacă tănănica ca la ei acasă, așa și va rămâne.  Cum sunt la Codru deconectări de apă, așa vor fi!  Cum a fost la Sîngera (și nu doar) mirosul înțepător de la stația de epurare, așa și este. Unica modificare, e că mirosul s-a intensificat!”, a mai menționat politicianul.

Țîrdea a subliniat că soluția e simplă – „e timpul să unim Chișinăul”. „Suburbiile și chișinăuienii trebuie să susțină un singur candidat, decis să rezolve problemele tuturor, dar nu să declanșeze altele. Și acest candidat este Ion Ceban”, a conchis deputatul.

Cristina Gurez

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...