[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv23 Octombrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Anunţul lui Vlad Plahotniuc

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 23 octombrie 2018. 

Decizia CEC privind patru partide

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că va solicita Ministerului Justiției (MJ) să verifice patru partide, care au raportat zero membri și zero cotizații, prin prisma dacă aceste partide activau în baza statului și a programului său. CEC a precizat că era vorba despre Partidul „Moldova Unită”, Partidul Societății Progresiste, Mișcarea social-politică a Romilor și Partidul Forța Nouă.

Claus Neukirch la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. În cursul dialogului, s-au discutat subiecte cu privire la situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, despre măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Discuţia Speakerului cu senatorii americani

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu un grup de senatori americani. Andrian Candu s-a referit la importanța viitoarelor alegeri parlamentare. Totodată, s-a discutat despre importanța unor răspunsuri simetrice pentru contracararea riscurilor de interferență externă în procesele democratice și electorale din statele din zonă.

Dinari Cojocaru – prezentat oficial

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și-a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr.26 pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 – Dinari Cojocaru.

Şedinţă prezidată de Prim-ministru

În cadrul unei ședințe la Guvern, convocate la inițiativa Premierului Pavel Filip, s-a discutat despre faptul că cetățenii din 60 de state vor putea obține mai ușor viză pentru Republica Moldova, iar procedura de eliberare a permiselor de ședere în scop de muncă și de afaceri va fi simplificată.

Anunţul lui Vlad Plahotniuc

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat, în cadrul unui briefing, că economia țării era în creștere, ceea ce permitea guvernării să vină cu inițiativa majorării salariilor pentru mai multe categorii de bugetari.

Sursa: Almanah politic – 2018

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...