[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Octombrie 2019 17:00

Un lider de partid vorbește despre unele fenomene de la alegerile locale care sunt un argument în plus că „guvernarea trebuie să se debaraseze de euforie”!

Președintele Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc, afirmă că, spre regret, nu am scăpat de geopolitică și confruntări politico-ideologice nici în aceste alegeri în organele publice locale.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Stepaniuc a scris că, votul geopolitic și ideologic a rămas dominant în Chișinău și în mai multe raioane din Moldova.

„Nu a slăbit nici curentul unionist în țară, așa cum afirmau și prognozau mulți analiști după 2014- 2015 încoace. La Chișinău pentru unioniștii declarați au votat circa 17,4% alegatori. În raioanele din centrul republicii au votat pentru unioniști circa 9- 16% alegători. Creșterea numărului unioniștilor și exodul sunt simptome a neîncrederii populației în sistemul politico-economic și statul Republica Moldova… O surpriza este și votul pentru candidații PD, care a întrunit un rezultat mai mare decât se prognoza și au primit o anumita legitimitate politică în calitate de opoziție. Aceste fenomene politice sunt un argument în plus, ca guvernarea trebuie să se debaraseze de euforie, să-și analizeze la rece, autocritic calitatea echipei manageriale, rezultatele modeste din ultimele luni, să fie mai activă, profesionistă și eficientă”, a scris Stepaniuc.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...