[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Octombrie 2019 14:00

„Inelul de Aur” – proiect de dezvoltare a suburbiilor! Svetlana Popa: „A venit timpul să atragem atenția tuturor”

Svetlana Popa – candidat la funcția de deputat în circumscripția 33 din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), consideră că suburbiile au un potențial enorm, care nu a fost valorificat până acum.

După cum informează TRIBUNA, Svetlana Popa s-a referit la proiectele ce urmează a fi demarate în suburbiile capitalei, pentru a asigura un trai onorabil locuitorilor.

„Având numeroase întâlniri cu oamenii, adesea am fost întrebată de locuitorii din suburbii: Noi suntem cei care locuiesc în jurul Chișinăului, lucrăm în municipiul Chișinău, contribuim la bugetul municipal și ar trebui să fim strânși legați de capitală și să obținem sprijin pentru dezvoltarea localităților noastre”, a declarat Popa, precizând că așa i-a venit ideea de a numi proiectul de dezvoltare a suburbiilor – „Inelul de Aur”, „deoarece oamenii de aici, sunt deosebiți, muncitori, gospodăroși și buni la suflet”.

Svetlana Popa spune că va depune maxim efort ca oamenii ce fac parte din „Inelul de Aur” să beneficieze de proiecte de infrastructură, iluminat stradal, construcții de școli, grădinițe și centre culturale.

„A venit timpul să atragem atenția tuturor localităților din cadrul municipiului. În suburbii trebuie să fie create locuri de muncă noi prin deschiderea mini-fabricilor de producție vinicolă, de uscare și înghețare a fructelor, ca să dezvoltăm și să promovăm localitățile noastre peste tot în lume. Să oferim acces la educație și servicii medicale de calitate pentru fiecare. Să susținem lucrătorii din domeniul medicinii și educației. Să oferim spațiu pentru locuit tinerilor specialiști. Pentru fiecare profesor – un calculator, pentru fiecare elev – o tabletă PC. Chișinăul trebuie să fie o destinație culturală, administrativă și turistică, suburbiile trebuie să devină inelul cela de aur!”, a mai spus Popa.

Cristina Pendea 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...