[ X ]
[ X ]
Breaking news16 Octombrie 2019 10:30

(FOTO) Președintele Dodon: „În pofida faptului că ZEL „Bălți” este cea mai „tânără” dintre zonele economice libere din Moldova, ea se dezvoltă cel mai dinamic”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei vizite de lucru, s-a familiarizat cu activitatea Zonei Economice Libere „Bălți”, informează TRIBUNA.

„În pofida faptului că ZEL „Bălți” este cea mai „tânără” dintre cele 7 zone economice libere din Moldova, ea se dezvoltă cel mai dinamic. Aceasta include 17 subzone, amplasate în 5 raioane și are circa 70 de rezidenți. Pe parcursul a 9 ani de activitate, Zona Economică Liberă ”Bălți” a atras investiții libere de peste 200 milioane de dolari, a creat 11 mii de locuri de muncă, iar volumul producției industriale a ajuns la 4 miliarde lei”, a subliniat șeful statului.

Președintele a salutat activitatea ZEL „Bălți”, menționând că zonele economice libere joacă un rol foarte important în economia țării. „Aici este creat un regim fiscal atractiv pentru investiții datorită căruia în economia Republicii Moldova au apărut noi sectoare, spre exemplu, sectorul automotive, care asigură o conexiune a economiei țării în circuitul economic mondial. Astfel companiile rezidente a ZEL din țara noastră sunt parteneri de afaceri cu cei mai mari producători de automobile din lume”, a spus Dodon, precizând că, Zonele Economice Libere devin un segment important de transfer a celor mai moderne și performante tehnologii în economia Republicii Moldova și activitatea acestora o va susține plenar.

Amintim că, ieri, șeful statului a întreprins o vizită de lucru în zona de nord a țării, în cadrul căreia a vizitat orașele Bălți, Ocnița și Edineț.

Precizăm că, administrator al ZEL „Bălți” este Marin Ciobanu.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...