[ X ]
[ X ]
Important16 Octombrie 2019 06:30

Expert român, despre edificarea statului de drept RM: În trei luni nu poți să ai o condamnare. Și la noi s-a făcut cu tărăboi la început…

Președintele Expert-Forum din România, Sorin Ioniță, consideră că edificarea statului de drept Republica Moldova a început deja.

După cum informează TRIBUNA, Sorin Ioniță a menționat că a început doar că nu garantează nimeni succesul.

„Trebuie să ai timp, trebuie ca oamenii din profesia juridică să vină alături de Guvern ca să lucreze, de fapt, să-și facă jobul, nu altceva și trebuie ca societatea să înțeleagă ce se întâmplă și să ai un pic de timp, pentru că, sigur, în trei luni nu poți să le faci, nu poți să ai o condamnare, adică să construiești și instituții, să alegi și șefii după proceduri democratice și să ai și condamnare după ce ai trecut prin prima instanță și a doua instanță în trei luni sau șase luni. Nu se poate, știți. La noi, ați văzut, primul ministru Năstase, cred că a durat cazul lui vreo șapte ani până a ajuns să facă, să execute timp în pușcărie. Și la ceilalți la fel, mogulii de presă, cazurile mari pe care le știți – 5, 6, 7 ani a durat –, după ce ai făcut instituțiile – DNA, ANI – și ele au început să funcționeze. Și aia s-a făcut tot cu tărăboi la început. Asta este, trebuie să mergem înainte”, a declarat Ioniță, într-un interviu pentru europalibera.org.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...