[ X ]
[ X ]
Exclusiv20 Septembrie 2019 07:00

Vladimir Voronin explică de ce PCRM nu are un candidat la șefia capitalei

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președinte Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a fost întrebat „De ce PCRM nu a înaintat un candidat la primăria capitalei?”.

„Noi nu suntem sinucigași. Acest oraș este distrus de Urechean, de Chirtoacă şi urmaşii lor, definitiv. Au trecut aproape 30 de ani de independență, însă capitala țării nu deține un Plan general de dezvoltare. Interese de corupție, mafiote, au acaparat toate terenurile de pământ. Pe 600 m2 înalță case cu 18-20 de etaje, unde nu are acces nici transportul, nici ambulanțele, nici pompierii, oamenii nu pot ieși cu copiii la plimbare. În tot orașul este un haos întreg.  Nu știu cine și în ce mod poate să facă ceva în acest oraș. Din acest motiv, noi nu putem să trimitem oameni care mai apoi să fie criticați că nu au făcut față”, a precizat el.

Potrivit lui Voronin, nu știe cine ar trebui să fie ales la cârma capitalei. „Dacă vor fi aleși „balamuți”, de aceștia ca Ion Ceban, nu se va schimba nimic în Chișinău. Un balamut și un corupt o să se înlocuiască cu altul. Trebuie de modificat de la început statutul municipiului Chișinău. De elaborat un statut foarte clar, care să conțină și partea urbană şi cea a ingineriei. Şi numaidecât de pre-căutat cum se finanțează capitala. Trebuie de creat condiții bune pentru cetățeni. Vedeți că acei care au posibilitatea să plece din Chișinău – pleacă. Deja în jurul orașului s-au creat localități-satelit, care se dezvoltă intensiv în ultimii ani. Oamenii fug din Chișinău pentru că e greu să reziști, să trăiești și să respiri zi și noapte aerul urât din capitală, şi problemele transportului. În genere, cum ar trebuie să funcționeze municipiul Chișinău? Consiliul municipal trebuie să ia deciziile reieșind din situația creată în oraș și din perspectivele de dezvoltare ale orașului, iar primarul general și echipa lui trebuie să execute aceste decizii. Însă, la noi cum se face? Primarul general dictează ce trebuie să facă Consiliul și toți ceilalți. Nimeni dintre ei nu a știut și nu a avut capacități să conștientizeze ce trebuie să facă el personal, de aceea orașul a fost distrus până la temelie”, a mai spus Voronin.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi pe parcursul zilei de mâine pe TRIBUNA.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...