[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2019 07:00

Un politolog spune în ce măsură coaliția cu Blocul ACUM contează pentru socialiști!

Politologul Dionis Cenușă consideră că, „cel mai comod aranjament politic posibil este acel în care partenerul preia toate costurile politice”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă precizează că, cam așa poate fi descrisă relația dintre PSRM și ACUM, după discursul Președintelui Dodon, în Parlament.

„Socialiștii nu poartă nicio responsabilitate pentru politici publice cu impact social. Dar exploatează dificultățile din sector, și inabilitățile ministerelor sectoriale cu tentă social-economică. Mai este curios faptul că Igor Dodon parcă ar lovi în guvernare, dar lovitura este atentă. Sunt vizate ministerele controlate de miniștri neafiliați politic (bunăoară, Ministerul Economiei). În mod efectiv, asemenea miniștri pot fi scoși din funcție fără a lovi în Blocul ACUM și a provoca o ceartă internă. Sacrificiul dat ar putea deveni acceptabil dacă în schimb va fi salvată coaliția de guvernare, sub același demers de luptă cu rămășițele regimului lui Plahotniuc. Coaliția cu ACUM contează pentru Socialiști în măsura în care aceasta ajuta la atingerea interesului lor strategic de a repeta succesul PCRM de la începutul anilor 2000 – de a avea majoritate parlamentara cândva în viitor”, a mai scris Cenușă.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...